Így csaltak ki pénzt a Netflix nevében, figyelmeztet a rendőrség

Százezer forintot emeltek le a számlájáról egy várpalotai lakosnak.

2024. 01. 09. 11:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 30 éves várpalotai lakos esett az internetes csalók áldozatul a napokban, aki kapott sms-t a telefonjára, miszerint az egyik népszerű online streamingszolgáltatónál, a Netflixnél lévő előfizetését felfüggesztik, mivel probléma adódott vele. Az üzenetben még egy linket is küldtek, hogy ezen keresztül tudja orvosolni a problémát, és amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait és a biztonsági ellenőrző kódot is. Ezután 100 ezer forintot emeltek le jogosulatlanul a számlájáról olvasható a Police.hu-n. 

A rendőrség figyelmeztet, az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében érdemes néhány preventív dolgot betartani, így:

  • Bankkártyaadataikat semmilyen körülmények között ne adják ki idegeneknek, a hátoldalon található CVC-kódot a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat hajthatnak végre a bankkártya fizikai jelenléte nélkül is.
  • Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval folytatnak online ügyintézést, javasoljuk, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásából telepített applikációján keresztül végezzék el!
  • Ismeretlen forrásból, sms-ben vagy e-mailben küldött linkre soha ne kattintsanak!

De érdemes a www.kiberpajzs.hu oldalon is olvasni a témában, hogy az online térben elkövetett bűncselekmények ne történhessenek meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.