Lemészárolták a szarvast, amely az Oscar-díjra jelölt magyar filmben szerepelt

Góliát egy tizenhat díjat nyert alkotásban is szerepelt.

Forrás: BorsOnline2024. 01. 30. 12:29
-
Berlin, 2017. február 10. A szervezõk által közreadott képen egy jelenet Enyedi Ildikó rendezõ Testrõl és lélekrõl címû filmjébõl, amelynek világpremierjét a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon tartották 2017. február 10-én. Az alkotást az esemény versenyprogramjában vetítették. (MTI/EPA/Berlinale) Fotó: -------------------
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen tettesek hangtompítós puskával lelőttek két szarvast, köztük azt, ami egy Oscar-díjra jelölt filmben szerepelt. A rendőrök ebben a pillanatban is helyszínelnek Horkai Zoltán farmján – adta hírül a BorsOnline

A borzalom vasárnap történhetett, Zoltánt az egyik gondozó értesítette: az egyik szarvas úgy fekszik a földön, mintha már nem élne. A másikat nem találták meg, de a nyomok arra utaltak, hogy baj történt. „Ezek színész szarvasok voltak, eléggé ismertek, több filmben is szerepeltek” – részletezte a portálnak az állatkoordinátor, aki beszélt arról is, hogy egyelőre nem lehet tudni, pontosan kik és miért követték el a szörnyűséget. „A nyomokból az is látható, hogy mintegy 100 méteren át húzták az állatot a terepjárójukhoz, amellyel elhagyták a helyszínt” – fűzte hozzá. 

Az elpusztult szarvasok egyike Góliát, a 16 díjat nyert, Oscarra jelölt Testről és lélekről című filmből ismert állat. 

Horkai Zoltán úgy véli, valószínűleg el akarják adni az állatot, ugyanis egy üzletben a jó minőségű szarvashús kilójáért akár hétezer forintot is fizetnek a vásárlók, azonban ezeket a szarvasokat nem lehet elfogyasztani, mert olyan vakcinával oltották be őket, ami miatt a húsuk alkalmatlan az emberi fogyasztásra. „Aki pörköltet készít belőle, az bele is halhat, jobb esetben súlyosan megbetegszik” – árulta el. 

A portál emlékeztet, Horkai Zoltán állatkoordinátor nevét egyébként akkor ismerte meg a világ, amikor a Discovery csatornán Farkasember címmel vetítették a róla készült portrésorozatot. Akkori szereplése előtt már több évtizede szerepeltek állatai akció- és természetfilmekben. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Berlinale)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.