Nincs veszélyben a betegek ellátása

A Belügyminisztérium egyeztetett a budai kórházak vezetőivel.

Forrás: MTI2024. 01. 10. 19:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híresztelésekkel ellentétben egy beteg sem marad ellátatlanul, erről számoltak be a budai kórházak vezetői azon az egyeztetésen, amelyet Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hívott össze – közölte a Belügyminisztérium (BM). 

Az államtitkár az egyeztetés elején leszögezte: az egészségügyi kormányzat számított arra, hogy a „bérnővéreket” kizsákmányoló profitéhes vállalkozások hergelésének ellenzéki politikusok és magukat szakértőnek nevezők is felülnek, és a politikai haszonszerzés érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a szakdolgozókat és a betegeket riogassák.

Tavaly január 1. óta hatályban van az a rendelkezés, amely szerint

az egészségügyi szolgáltatók alaptevékenysége körében a munkaerő-kölcsönzés nem alkalmazható,

a felek ezekkel a szerződésekkel legkésőbb 2024. január 31-ig kötelesek elszámolni egymással. Ezzel végleg megszűnt annak a lehetősége, hogy a betegellátásra fordítandó közfinanszírozásból profitorientált vállalkozások fölözzék le a hasznot munkaerő-kölcsönzés címén – közölte a tárca.

Hangsúlyozták, a híresztelésekkel ellentétben ezek

az intézkedések nem veszélyeztetik a betegek ellátását.

Az egészségügyi államtitkárság az Országos Kórházi Főigazgatósággal és az Országos Mentőszolgálattal együttműködve folyamatosan nyomon követi a budai kórházak helyzetét annak érdekében, hogy a betegek ellátása mindenhol folyamatos és zavartalan legyen. Egy beteg sem marad ellátatlanul – írta közleményében a BM.

Borítókép: Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.