Mobilon is meg lehet nézni, mikorra kapunk időpontot az orvoshoz

Az országos Járóbeteg Irányítási Rendszer (JIR) feladata, hogy a várakozási idő a betegek számára minél jobban csökkenjen, és minél hamarabb orvosi ellátáshoz jussanak – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára Kistarcsán.

Forrás: MTI2024. 01. 19. 15:54
RÉTVÁRI Bence
Sajtótájékoztató az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről
(Fotó: MTI/Mónus Márton)
Sajtótájékoztató az országos Járóbeteg Irányítási Rendszerről (Fotó: MTI/Mónus Márton) Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A novembertől már országszerte kilencven járóbeteg-szakrendelésen elindult rendszer feladata, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) keretein belül működő Egészségablak új funkciójaként segítse a betegek mielőbbi ellátását – ismertette Rétvári Bence a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.

Hozzátette, hogy a JIR segítségével kapnak a betegek a szakrendelésekre időpontot, ami megjelenik az Egészségablak mobilalkalmazásban is. Jobban szervezhető a betegek eljutása így az orvoshoz, mert a rendszer azt szeretné elérni, hogy amikor bent van az orvos a rendelőben, akkor legyen mindig beteg is – fűzte hozzá az államtitkár.

A rendszert folyamatosan bővítik a jövőben, így várhatóan már az idén lehetővé válik az időpontfoglalás az Egészségablak mobilalkalmazáson keresztül – mondta Rétvári Bence.

Hozzátette, a betegek továbbra is tudnak majd időpontot foglalni telefonhívással. A foglalások azonban a jövőben megjelennek egy országos rendszerben, így remélhetőleg kiegyenlítődik a rendelők kihasználtsága – fűzte hozzá a BM államtitkára.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.