Súlyos balesetet szenvedett egy magyar síelő + videó

A hegyimentőket kellett riasztani az Alacsony-Tátrában. Jasnánál síelők ütköztek, és egyikük belehalhatott volna, ha nem síel arra egy orvos.

2024. 01. 28. 21:17
null
Skiers and snowboarders cruise through a wind brushed icy pist still glowed by the sun at the Chopok mountain ,the second largest peak in the National park of Nizke Tatry, in the ski resort of Jasna. 25 March 2006. AFP PHOTO/JOE KLAMAR (Photo by JOE KLAMAR / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Noviny.sk beszámolója szerint a 23 éves magyar síelő megpróbálta elkerülni, hogy másokkal ütközzön, de súlyos balesetet szenvedett. Peter Húska hegyimentő a helyszínen a földön fekve találta a sérültet, mellette egy lengyel orvossal, aki éppen arra síelt, és a segítségére sietett.

Esés közben mély sebet szerzett a balesetet szenvedett síelő, amit vélhetően a síléc éle okozott. Sok vért vesztett, az orvos viszont sürgősen készített egy nyomókötést a lábára. Gyanús volt ugyanis, hogy

a sérült ütőere is megsérült, így elvérezhetett volna, ha nem kap sürgős segítséget.

A hegyimentők levitték addig a sérültet, ahol már a mentőhelikopter le tudott szállni. Végül Liptószentmiklósra szállították kórházba, az állapota akkor már stabil volt – írja a Paraméter.

 

Borítókép: Síelők az Alacsony-Tátrában (Fotó: AFP/Joe Klamar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.