Százmilliárdokat fordít fővárosi egészségügyi fejlesztésekre a kormány

Megújult szakrendelőt adtak át Óbudán.

2024. 01. 19. 19:55
TAKÁCS Péter
Budapest, 2024. január 10. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a meddõségkezelésrõl tartott sajtótájékoztatón a Szent János Kórház Meddõségi Centrumában 2024. január 9-én. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egészséges Budapest program indulása óta 128 milliárd forintot költött a kormány a budapesti egészségügyi ellátórendszer megerősítésére – jelentette ki Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a III. kerületi Vörösvári úti Szent Margit Rendelőintézetben. Emlékeztetett: a magyar forrásból finanszírozott kormányzati program támogatásával 32 budapesti szakrendelő újult meg.

A koronavírus-járvány időszakában kórházfelújítási programot is végrehajtott a kormány, ennek keretében százmilliárd forintot költöttek tizenhét budapesti kórház mintegy háromszázezer négyzetméterének felújítására – mondta az államtitkár.

A számok jól mutatják, hogy a kormány nem engedte el a budapestiek kezét,

az elmúlt három évtizedben nem volt példa ilyen mértékű egészségügyi beruházásra – hangsúlyozta Takács Péter.

– A jövőben, az orvostudomány fejlődése miatt a fekvőbeteg-ellátás irányából egyre inkább az ambuláns, egynapos sebészeti ellátás és a járóbeteg-szakellátás irányába terelődik a betegforgalom. Ezért a következő években a kormányzati fejlesztések homlokterében az alapellátás és a járóbeteg-szakellátás lesz – közölte. Megjegyezte, hogy a kormány célja, hogy fenntartható és jó minőségű szakellátási rendszer jöjjön létre.

A most befejeződött, a III. kerületet érintő fejlesztésről elmondta, hogy egy 2018-as kormányhatározat eredményeként több részletben 3,15 milliárd forint támogatást kapott a városrész az egészségügyi fejlesztések megvalósítására.

Kiss László, Óbuda-Békásmegyer baloldali polgármestere kormányzati-kerületi kooperációnak nevezte a szakrendelő felújítását. Elmondta, hogy kormányzati támogatásból felújították az épület belső részeit, modernizálták a betegirányítási rendszert és jelentős eszközfejlesztés is történt. A kerület által biztosított forrásokból pedig az energiatakarékosabb működés érdekében napelemeket szereltek fel az épületre. A felújításnak köszönhetően a szakrendelő látogatói jelentősen jobb ellátást kapnak – hangsúlyozta a polgármester.

Az átadáson részt vett a párbeszédes Tordai Bence, a térség országgyűlési képviselője is.

Borítókép: Takács Péter (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.