Új év, új családtámogatás + videó

Tanácsokat adott az államtitkár, mit kell tennie annak, aki a csok pluszt szeretné igényelni

2024. 01. 11. 9:41
HORNUNG Ágnes
Budapest, 2023. november 9. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára beszédet mond az Idõsbarát Önkormányzat Díj 20. átadó gáláján a Magyar Királyi Lovardában 2023. november 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új családtámogatással indul az év. A csok plusszal segítjük a családok otthonteremtését – ezzel a szöveggel tettek közzé videót Magyarország kormányának Facebook-oldalán. A felvételen Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár beszél az új csok előnyeiről. 

Mint az mára széles körben ismert, a csok plusz részeként a fiatal párok gyermekvállalás előtt akár ötvenmillió forint államilag támogatott, maximum háromszázalékos hitelt vehetnek fel, amiből megvásárolhatják új otthonukat. A tőketartozás a születendő gyermekek után csökken, az ingatlan után pedig nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni. 

Az államtitkár azt javasolja, aki szeretné felvenni az új csokot keresse fel bankját, és tájékozódjon a lehetőségekről, hiszen a támogatás kombinálható a babaváró támogatással, de akár a falusi csokkal is. 

Borítókép: Hornung Ágnes államtitkár (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.