A legfőbb ügyész elé kerülhet Gyurcsány Ferenc fenyegetőzése

Hivatalosan is bepanaszolták Gyurcsány Ferencet az ügyészek és bírók ellen tett uszító bejegyzése miatt. Tényi István szerint példátlan az a politikusi kijelentés, amely megtorlással fenyegeti a bírákat és az ügyészeket azért, mert jogszerűen, törvényesen végzik a munkájukat.

2024. 02. 19. 20:01
GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. május 20. Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka felszólal a különleges gazdasági övezetrõl és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló kormányzati elõterjesztés általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. május 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kérem legfőbb ügyész urat, hogy utasítsa vissza azokat a törekvéseket, melyek megtorlással fenyegetik az ügyészeket a jogszerű, törvényes tevékenységük miatt” – írta Polt Péternek címzett közérdekű bejelentésében Tényi István. A Magyar Nemzethez eljuttatott dokumentum szerint Tényi azután fordult Magyarország legfőbb ügyészéhez, hogy Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán az ügyészek és a bírók ellen uszította követőit.

Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét. Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban

– írta fenyegetőzve a közösségi oldalán a bukott miniszterelnök. A bejelentő szerint példátlan az a politikusi kijelentés, amely megtorlással fenyegeti a bírákat és az ügyészeket a jogszerű, törvényes tevékenységük miatt. 

Ez a megnyilvánulás súlyosan sérti a jogállamiságot, alapjaiban támadja a jogbiztonságot

– mutatott rá Tényi. Hangsúlyozta: a bíróságok és az ügyészségek fontos szereplői az igazságszolgáltatásnak, és nem szabad hagyni, hogy pártatlanságukat külső befolyásolási kísérlet veszélyeztesse. A jogállammal szembemenő törekvések ellen fel kell lépni – szögezte le.

Hollik István a bukott miniszterelnök bejegyzése kapcsán megjegyezte:

Holnap lesz a Kommunista kiáltvány 176 éves, ezért aktuális és pontos, ha azt mondom, Gyurcsány Ferenc, ez ám az igazi komcsi tempó!

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.