Bemutatkozott az újszülött leopárdkölyök Debrecenben + fotók

A debreceni állatkert leopárdpárja, Coolio és Jilin első utódjáról a sajtónyilvános orvosi vizsgálaton derült ki, hogy nőstény. A tavaly november 21-én világra jött kölyköt a látogatók bevonásával nevezik majd el.

Forrás: MTI2024. 02. 01. 17:12
null
Debrecen, 2024. január 30. Állatorvosi vizsgálaton a tavaly november 21-én született észak-kínai leopárd (Panthera pardus japonensis) a debreceni állatkertben 2024. január 30-án. A Coolio és Jilin leopárdpár elsõ utódja nõstény. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legfenyegetettebb, állatkertekben is ritkán tartott leopárdalfajhoz tartozó észak-kínai leopárdkölyök született tavaly a debreceni állatkertben.

A kis leopárdot kedden mutatták be a sajtónak, és szerda óta már a nagyközönség is láthatja

írja az Infostart.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A ritka állat orvosi vizsgálatáról fotósorozat is készült. A képeken jól látszik, hogy a kis leopárdkölyök eleinte nehezen tűrte a sok idegen érintést, a fecskendőt meg pláne, de a szükséges vizsgálatok tökéletes eredményekkel zárultak, az állat jó egészségnek örvend.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója hozzátette:

észak-kínai leopárdból becslések szerint mintegy 350 egyed él a természetben, a világ állatkertjei – nagyrészt európai intézmények – pedig a debreceni kölyökkel együtt immár 55 egyedet számláló állomány gondozásával és gyarapításával vesznek részt a megmentésükben.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Borítókép: A leopárdkölyök (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.