Gyurcsány kottájából játszhat a Kutyapárt Hegyvidéken?

Budapesten egyelőre csak a XII. kerületben a legesélyesebb, egyben a legérdekesebb a baloldali előválasztás a június 9-én tartandó önkormányzati választásra. A hírek szerint ugyanis az előválasztási listára Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke is felkerülhet. Az MKKP vezetője eddig tartotta magát ahhoz: nem vesz részt az összefogásban. Két hete még azt nyilatkozta: „Az ellenzékkel való együttmozgás egy mocsár, amiben az ember elsüllyed". A Kutyapárt hegyvidéki polgármesterjelöltjeként Kovácsnál azonban úgy tűnik, a hatalomvágy felülírhatja az eddigi elveket.

2024. 02. 28. 17:16
KOVÁCS Gergely
Budapest, 2022. április 4. Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a párt eredményváró rendezvényén, a fõvárosi Metro Clubban az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy telik az idő, az ellenzéki előválasztásra Hegyvidéken van a legnagyobb esély. A baloldali pávatáncot azonban legkésőbb április elejéig le kellene bonyolítani, nehogy aztán a végén kifussanak az időből. 

Ami érdekes, hogy a Kétfarkú Kutyapárt eddig elhatárolódott az ellenzéki összefogástól. 

 

A Kutyapárt is beáll a sorba

A Civil Választási Bizottság közlése szerint mind a négy baloldali jelölt benne lenne az előválasztásban. A jelöltek: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, helyi önkormányzati képviselő, Farkas Csaba, a kerület korábbi rendőrkapitánya a Momentum polgármesterjelöltje, Kendernay János, az LMP korábbi társelnöke, Visi Piroska pedig a Pálinkás József-féle Új Világ Néppártnál politizált korábban.

Még február elején Kovács Gergely, az MKKP elnöke úgy fogalmazott Juhász Péter, V. kerületi polgármesterjelölt támogatottságának megvonásáról az RTL Klubon: azért léptek vissza Juhász Péter mögül, mert attól féltek, a Momentummal túl közel kerülnének az ellenzékhez. 

 

Eddig úgy festett: különösebben nincs jó véleményük az ellenzéki pártokról 

Pontosan ezt nyilatkozta akkor a csatornán Kovács Gergely, „nincs jó véleményünk” róluk, és még azt is hozzátette: 

Ez a velük együttmozgás általában egy mocsár, ahová az ember elsüllyed.

A kerületi újságnak pedig két éve azt nyilatkozta: 

nem igazán létezik olyan párt Magyarországon, amellyel szeretnénk összefogni egy választáson, mind a tetteik, mind a szereplőik miatt.

 

Na, ki lehet a háttérben?

Ehhez képest Hegyvidéken a jelek szerint Kovács Gergely is ringbe száll az ellenzéki előválasztáson. 

A Demokratikus Koalíció egyébként nem indít polgármesterjelöltet a Hegyvidéken és az ellenzéki előválasztáson sem vesznek részt annak ellenére, hogy a képviselő-testületben két képviselővel is rendelkeznek. 

A Hegyvidéken azt beszélik, hogy szervezeti és anyagi segítséggel is Kovács Gergely mögé állhatott be a Gyurcsány-párt. És hogy ez miért érné meg a DK-nak? Amennyiben sikerülne befogni az MKKP elnökét, és Kovács Gergely bekerül a baloldali összefogásba, akkor megszűnik a harmadik út, amit eddig az MKKP képviselt. Ez a lépés pedig tökéletesen szolgálná a DK céljait, amelynek lényege, hogy egyedüli alternatíva legyen a baloldalon.

Borítókép: Kovács Gergely (Fotó: Mohai Balázs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.