Kiderült, melyek a legveszélyesebb utak idehaza

Mutatjuk a Magyar Közút listáját.

Forrás: Vezess2024. 02. 09. 11:58
null
Gárdony, 2014. július 18. Egy autó halad át egy vonat elhaladása után az agárdi vasúti átjárón 2014. július 18-án, ahol a MÁV Zrt. és rendõrség közös baleset-megelõzési kampánynapot tartott. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Munkatársaink 103 baleset-halmozódási helyet találtak” – válaszolt a Magyar Közút Zrt. (MK) a Vezess kérdésére, hogy melyek az elmúlt évek legzűrösebb útszakaszai. A statisztika a 2020 és 2022 közötti három évet öleli fel,

 a 103-ból 43 veszélyes hely lakott területen belül található, a maradék hatvan azon kívüli útszakaszon.

Alább mutatjuk az első tíz helyet, ahol a legtöbb baleset történt. 

 

Forrás: Vezess

Megjegyzik azt is, minden egyes személyi sérüléses balesetnek van egy úgynevezett súlyszáma, amely a sérülés mértékétől függ. Egy könnyű sérülésekkel járó balesetnél ez a szám alacsonyabb, míg a halálosnál magasabb. Ezt az adatot a végén összeadták a balesetek együttes számával, és ez alapján alakította ki a Magyar Közút Zrt. a sorrendet.

 

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.