Megosztja az ellenzéket Gyöngyösi legújabb antiszemita botránya + VIDEO

Szerdán derült ki, hogy cionista bérencnek nevezte Orbán Viktort a Jobbik elnöke. Gyöngyösi Mártonnak nem ez volt az első antiszemita megnyilvánulása. Volt olyan ellenzéki párt azonban, amelyik nem volt képes érdemben kommentálni a botrányt.

2024. 02. 07. 16:06
GYÖNGYÖSI Márton
Szolnok, 2019. május 24. Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetõje a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb antiszemita kijelentés szivárgott ki a Jobbik elnökétől. Gyöngyösi Márton 2020-ban, azt követően, hogy az Egyesült Államok likvidálta az iráni kémfőnököt, Kaszim Szulejmánit, azt írta egy belső levelezésben párttársának, Stummer Jánosnak, hogy Orbán Viktor egy cionista bérenc, a lubovicsi szekta foglya. Mindeközben Gyöngyösi Márton folyamatosan azt próbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy ő nem antiszemita.

A pártelnök korábban számolatlanul tett antiszemita kijelentéseket. 2012-ben a parlamentben arról értekezett, hogy listázni kellene a zsidó származású magyar országgyűlési képviselőket, de kijelentette azt is, hogy az izraeli állampolgárok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A Magyar Nemzetnek Csárdi Antal úgy reagált Gyöngyösi Márton kiszivárgott kijelentésére, hogy épületes marhaság. Az LMP országgyűlési képviselője szerint ha valós a megszellőztetett belső levelezés tartalma, akkor az tisztán antiszemita tartalmú e-mail volt.

A DK-s Arató Gergely pedig Gyöngyösi Márton korábbi antiszemita kijelentéseire reagálva azt mondta, hogy akkor is felháborítónak tartotta és ma is annak tartja azokat. A szocialista Hiller István ugyanakkor egész egyszerűen hülyeségnek és ostobaságnak titulálta, hogy ilyen kijelentést tett a Jobbik elnöke.

Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője elfogathatatlannak, sőt egyenesen gusztustalannak tartja Gyöngyösi kiszivárgott szavait. A politikus megjegyezte: pontosan lehet tudni a Jobbik elnökéről, hogy honnan érkezett és mit gondolt korábban is a zsidóságról.

Borítókép:  Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője a párt szolnoki kampányzáró rendezvényén 2019. május 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.