Soha ilyen nem történt még az ötöslottón

Megközelíti a hat és fél milliárdot az ötöslottó főnyereménye.

Forrás: MTI2024. 02. 21. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege – tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt. Hozzátették:

Magyarországon ebben a lottójátékban az elmúlt évtizedekben 46 darab milliárd fölötti nyeremény talált gazdára, hatmilliárdot meghaladó jackpot pedig eddig csak egyszer.

Az ismertetés szerint az ötöslottón több mint kétszáz napja nem volt telitalálatos szelvény, ennek köszönhetően már 6,45 milliárd forint várja a játékosokat.
A Szerencsejáték Zrt. emlékeztetett: az ötöslottó történetében csaknem 3500 sorsolás volt mostanáig, a jackpot összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliós, 1999-ben pedig az egymilliárdos határt.

Ötmilliárd forintot meghaladó főnyereményt mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni az ötöslottón. Hatmilliárd forint feletti összeg (6,431 milliárd forint) először 2020-ban volt, 39 hét halmozódás után.

A Pénzcentrum által készített statisztika szerint az ötöslottó 67 éve alatt a 3-as és a 75-ös számot húzták ki a legtöbbször, összesen 233-szor.

A 7-es vagy éppen a balszerencsével társított 13-as számokat egyszer sem húzták ki a halmozódás kezdete óta.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.