Szoboszlai Dominik aranylabdát nyert

Egyelőre még csak a Magyar Aranylabdát nyerte meg a válogatott csapatkapitánya, de azt már zsinórban másodszor.

2024. 02. 02. 19:54
Szoboszlai Dominik, válogatott, Liverpool, futóteljesítmény, sérülés
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai runs with the ball during the English Premier League football match between Liverpool and Fulham at Anfield in Liverpool, northwest England, on December 3, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Liverpool és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2023-as teljesítményéért. A 23 éves futballista az OTP Bank Liga gólkirályát, a nyáron a Pakstól a Ferencvároshoz igazolt Varga Barnabást előzte meg a voksoláson, harmadikként pedig a Freiburgban futballozó zárt. 

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban, vagy külföldön játszik. Szoboszlai – aki tavaly, még az RB Leipzig játékosaként Német Kupát nyert úgy, hogy a döntőben gólt szerzett – 2020 és 2022 után harmadszor végzett az élen. A díjat menedzsere, Esterházy Mátyás vette át. 

A legjobb NB I-es játékos versengés első három helyezettje egyaránt magyar válogatott labdarúgó lett: Varga Barnabás mögött ferencvárosi csapattársa, a kapusok között első helyezett végzett másodikként, míg a harmadik a kecskeméti Horváth Krisztofer lett. 

A legjobb edzőnek szövetségi kapitányt választották meg, az immár magyar állampolgársággal rendelkező szakvezető a Kecskemétet irányító, tavaly győztes Szabó Istvánt előzte meg. Utóbbi mögött a Paks vezetőedzője, zárt, akivel a zöld-fehérek őszi bajnokok lettek. A legjobb sportvezetőnek pedig Hajnal Tamást, a Konferencia-liga kieséses szakaszába jutott Ferencváros sportigazgatóját választották. 

A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között ismét Srdjan Blagojevic, a bajnoki bronzérmes Debreceni VSC vezetőedzője végzett az élen két szerb honfitársa, az újpesti Nebojsa Vignjevic és a ferencvárosi Dejan Stankovic előtt. 

A Magyar Aranylabda díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 26. alkalom, hogy kiosztották a díjat.

A Magyar Aranylabda eddigi győztesei:

1998: Király Gábor (Hertha BSC)

1999: Király Gábor (Hertha BSC)

2000: Király Gábor (Hertha BSC)

2001: Király Gábor (Hertha BSC)

2002: Lisztes Krisztián (Werder Bremen)

2003: Szabics Imre (VfB Stuttgart)

2004: Gera Zoltán (West Bromwich Albion)

2005: Gera Zoltán (West Bromwich Albion)

2006: (Hertha BSC)

2007: Hajnal Tamás (Karlsruhe)

2008: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund)

2009: Juhász Roland (RSC Anderlecht)

2010: (PSV Eindhoven)

2011: Juhász Roland (RSC Anderlecht)

2012: (1. FSV Mainz)

2013: Huszti Szabolcs (Hannover 96)

2014: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)

2015: Király Gábor (Szombathelyi Haladás)

2016: (Bologna)

2017: Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

2018: (RB Leipzig)

2019: Gulácsi Péter (RB Leipzig)

2020: Szoboszlai Dominik (Salzburg)

2021: (DAC)

2022: Szoboszlai Dominik (RB Leipzig)

2023: Szoboszlai Dominik (RB Leipzig/Liverpool)

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.