Több százezret kért a parkolóban meghúzott autó javítására a valódi tulajdonos helyett az orosházi csaló

Megelőzte a cascót.

2024. 02. 02. 10:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áruházi parkolóban lett csalás áldozata egy férfi 2023. szeptember 14-én, Orosházán. Vásárolni készült, le akarta állítani az autóját, de miközben beállt egy helyre, véletlenül meghúzta a mellette várakozó kocsit. Még ki sem szállt, egy férfi már kopogott is az ablakon és előadta neki, hogy a testvére kocsijában okozott kárt – írja a Police.hu.

Ráadásul az autót nemrég vették és nagyon drága lesz megcsináltatni. A hibázó autós rögtön felajánlotta, hogy a biztosítóján keresztül rendezi a javítás költségét, de az idegen ragaszkodott hozzá, hogy készpénzben oldják meg mindezt. Végül 270 ezer forintot fizetett, de kiderült, hogy valójában nem is a károsultnak, csupán egy szemtanúnak. Nem sokkal később ugyanis a károkozó autós felesége meglátta, hogy az egyik internetes közösségi oldalon a sérült kocsi tulajdonosa keresi a másik felet, akivel rendezhetné a kárát. 

A férfi azonnal jelentkezett a valódi károsultnál és feljelentést tett a rendőrségen. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei kiderítették, hogy kinek fizetett, és a 40 éves orosházi férfi ellen csalás miatt büntetőeljárást indítottak. A történtek rendőrségi vizsgálata befejeződött, az ügy iratait a nyomozók vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.