Így fejlődött két év alatt a baloldal messiása

Márki-Zay Péter után Magyar Péter következik.

Forrás: Facebook2024. 03. 16. 17:51
GYURCSÁNY Ferenc
Gyurcsány Ferenc pártelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti születésnapi rendezvényén 2023. október 22-én Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető politikai elemzője a közösségi oldalán tett közzé egy találó összehasonlítást arról, hogyan változott 2022-ről 2024-re a baloldalon már régóta várt messiás alakja, aki majd képes lesz leváltani Orbánt Viktort. 

Míg két évvel ezelőtt Márki-Zay Pétertől remélte a hőn áhított kormányváltást az ellenzék, most Magyar Péter mögé állnak be a baloldaliak és várják tőle a csodát.

 

 

A háttérben ugyanaz

A  XXI. Század Intézet vezető elemzője egy képet mellékelve szimbolikusan azt is sugallta a kommentek között, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK bukott baloldali vezetőjének jelenlétét sejti a háttérben:  

„Ismerős a műsor, néhány évente mindig új szereplővel próbálkoznak…”

– írta Deák Dániel a Gyurcsány-show kibontakozó legújabb epizódjára utalva.

Forrás: Facebook/Deák Dániel

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.