Jakab Péter coming outolt: már támogatja a homoszexuálisok örökbefogadási jogát

2024. 03. 05. 7:07
null
2022.05.16. Budapest Orbán Viktor miniszterelnök megválasztás és eskütétele. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Jakab Péter jobbikos képviselő Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab Péter volt tegnap este Gulyás Márton vendége a Partizánban. Az öt és fél órás interjúban a volt jobbikos politikus több érdekes kijelentést is tett, többek között azt állította, hogy meghívták az árnyékkormányba, de ő nemet mondott Gyurcsányéknak, pedig a belügyminiszteri posztot szánták neki. Azt, hogy miért nem fogadta el a felkérést, többféleképpen indokolta: 

 „Mert nem vagyok DK-s” jelentette ki, majd hozzátette: „Én nem ez cseresznye akarok lenni a DK tortáján. Ha elvállaltam volna azt a posztot, hogyan tudnák megszólítani új embereket?” – tette fel a kérdést a politikus, aki elismerte, hogy létezik Gyurcsány-probléma az ellenzéken belül. 

 

Több jogot a melegeknek, kevesebbet a határon túli magyaroknak

Az beszélgetés során Jakab Péter arra is kitért, ma már egyetért azzal, hogy a meleg párok is örökbe fogadhassanak gyermekeket, erről Osváth Zsolt, nyíltan homoszexuális baloldali influenszer példája győzte meg: 

„Megismerve, hogy Zsolt hogyan szeret, milyen szépen tud szeretni, és hogy a legnagyobb szívfájdalma, hogy nem nevelhet gyereket” 

– fogalmazott Jakab, aki már attól sem zárkózna el, hogy a melegek házasodhassanak. Korábban a Jobbik vezetőjeként ettől Jakab még elzárkózott. 

A Fidesz–KDNP kormányzásáról úgy vélekedett: a családpolitikában vannak jó lépéseik (emlékezetes, korábban Jakab Péter is felvette a csokot), de Jakab Péter azt is gondolja , hogy a határontúli magyaroknak nem lenne szabad magyarországi listára szavazniuk. Saját mozgalmáról elmondta: kétezer fős a mozgalom, de – szerinte – 24 ezer aktivista jelezte eddig a csatlakozási szándékot. A Nép Pártján azonban mindössze tízfős párt.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.