Minden eddigi rekordot megdöntöttek a gyorshajtók Magyarországon

Sosem szabtak ki még annyi bírságot a rendőrök, mint tavaly.

2024. 03. 25. 16:36
Traffipax a 33-as fõúton Debrecen határában. Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentősen nőtt a gyorshajtókra kiszabott bírságok száma Magyarországon, a bírságok összege is megdöntött minden korábbi csúcsot – írja az Origó.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) arról tájékoztatta a Vezess.hu-t, hogy a rendőrség 701 169 esetben közigazgatási bírságot szabott ki tavaly az objektív felelősség hatálya alá tartozó, megengedett legnagyobb sebesség túllépése miatt.

És ez csupán a fotók alapján kiküldött bírságok száma,

az igazán jelentős emelkedést a bemért, majd a helyszínen egyből megbüntetett gyorshajtóknál látni.

A megállításos módszerrel végzett sebesség-ellenőrzésekkel összesen 42 595 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot. Emellett 71 931 alkalommal állapítottak meg gyorshajtás miatt helyszíni bírságot.

 

Negatív rekord

Soha ennyi büntetést nem kaptak még a gyorshajtók egy éven belül, így a teljes bírságösszeg is magasabb minden korábbinál. Összesen 26,215 milliárd forintnyi közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrség 2023-ban az objektív felelősséges gyorshajtás miatt. A tavalyi számok jelentős emelkedést mutatnak a 2022-es statisztikákhoz képest:

20 százalékkal emelkedett a bírságszám az objektív felelősségnél,

és közel 31 százalékkal magasabb a kiszabott közigazgatási bírság összege 2022-höz képest.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.