Rács mögé került Európa egyik legkeresettebb bűnözője + videó

Feladta magát az Europol körözési toplistáján szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja. Cs. András 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé.

2024. 03. 01. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feladta magát az Europol körözési toplistáján szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja – tájékoztatott a weboldalán a rendőrség. Mint írják: V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun megyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy háromszázmillió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt, több ezer cannabis sativa (kender) egyidejű termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki. Az üzemet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni osztálya 2021. május 21-én felszámolta, és

az ügyben 165 kilogram kábítószert (marihuána és kokain) foglalt le, míg a vagyonvisszaszerzési eljárásban összesen több mint 380 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el a bűnszervezet tagjaitól. 

A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt. A banda öt szökésben lévő tagjából hármat 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil fogott el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen.

Cs. Andrást, aki ellen szintén európai és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, február 28-án délelőtt fogták el a KR NNI debreceni osztályának nyomozói, amikor önként feladta magát a vele szemben büntetőeljárást lefolytató nyomozó hatóságnál. A 35 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd a Debreceni Törvényszék még aznap délután elrendelte a letartóztatását. Cs. András 2022 augusztusa óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnelkövetői között az Europolnál.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.