A békének magyar hangja van Európában

Rétvári Bence szerint közelebb van a NATO és Oroszország közötti háború lehetősége, mint bármikor.

Forrás: MTI2024. 04. 13. 16:34
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2024. április 12. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a bûnmegelõzés napja alkalmából az Országos Rendõr-fõkapitányságon rendezett ünnepségen 2024. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Európában a békének magyar hangja van, minden más nyelven csak a háborúról beszélnek. Az az Európai Unió, amely azért jött létre, hogy Európában béke legyen, az „európai békealapból” most háborús költségeket finanszíroz, és

közelebb van egy NATO és Oroszország közötti háború lehetősége, mint bármikor

– jelentette ki a váci honvédelmi napon a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence rámutatott: a békéhez erő kell, ezért is indították el a Magyar Honvédség fejlesztését, hogy Magyarországnak olyan honvédsége legyen, amely a saját lábán áll. Legyen kapacitás arra, hogy az országnak kiemelkedően fontos eszközöket Magyarországon lehessen gyártani – fejtette ki az államtitkár.

– Magyarország ma sokkal erősebb, mint egy évtizeddel ezelőtt volt, már nem lehet dróton rángatni, nem lehet lenyomni a nemzetközi fórumokon, mert van akkora erőnk, amivel meg tudjuk védeni a saját álláspontunkat – mondta Rétvári Bence.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.