A punkok is ismerik a kettős mércét

Nem volt mindig ilyen érzékeny a Dead Kennedys, írja a CÖF, amely szerint a baloldal végre befejezhetné a cirkuszolást.

2024. 04. 02. 13:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor egy amerikai rapper másolta a Dead Kennedyst, nem voltak olyan érzékenyek – írta közleményében a Civil Összefogás Fórum (CÖF) azután, hogy 

a punkzenekar frontembere nemtetszésének adott hangot hazai baloldali politikusokat dolláros ingekben ábrázoló plakátok kapcsán.

– A Guardian című baloldali lap 2022. december 17. napján interjút készített egy bizonyos Steve Lacy nevezetű afroamerikai előadóval. Ahogy írták, az ünnepelt fiatal kaliforniai énekes-dalszerző a 2022-es Gemini Rights című albumáról adott egy fergeteges koncertet. „Ő és zenekara egy, a klipjeiben debütált külsőt visel: fekete S betűvel festett fehér ingeket. A fekete nyakkendővel kiegészítve dollárjeggyé válik.” – írta a CÖF, majd kiemelték: és most jön a lényeg a cikkben.

„Érdekesség, hogy a kaliforniai punkok, a Dead Kennedys vezette be ezt a megjelenési formát, amely a zeneipar üres aljasságát vette célkeresztbe 1980 körül.”

Steve Lacy az ominózus dollárjellel (Forrás: Reddit.com)

– Megjegyzendő, hogy a rapper klipjében ugyanezt az outfitet viseli. „Eközben Lacy túlméretezett szemüvege és feszes copfjai erősen emlékeztetnek Stevie Wonderre, egy másik zenészre, akinek tehetsége korán megmutatkozott” – teszi hozzá a Guardian. 

Sehol egy tiltakozó megjegyzés, lopást emlegető feddés. Bár nyilvános fórumokon „lopást” is emlegettek, a kommentelők végső ítélete az volt, hogy a fekete előadóművész inspirálódott és tisztelgett a punkzenekar motívuma előtt

 – olvasható a CÖF közleményében.

A hazai civil szervezet ezután úgy folytatta, fejezze be a baloldal a cirkuszolást, és az érintettek beszéljenek arról, hogy a 2022. évi országgyűlési választási kampányt már külföldről közvetlenül érkező pénzekkel próbálta a baloldal befolyásolni, és ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is. Mint fogalmaztak,

a baloldal (az együtt induló hat párt és a civil szervezetek) közel négymilliárd forintnyi külföldi forrást használt fel a 2022-es kampány során, amiből több mint 1,8 milliárd forintot kapott a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom.

– Több más konkrét bizonyíték mellett maga az egységes ellenzék miniszterelnök- jelöltje is saját maga leplezte le, hogy a választási kampány során több millió amerikai dollár érkezett hozzájuk az Amerikai Egyesült Államokból – fogalmazott a szervezet, hangsúlyozva, „megvették őket kilóra”! 

A CÖF dollárjeles plakátkampánya kapcsán a 444 azt írta, felkeresték a Dead Kennedys punkzenekar egykori frontemberét, Jello Biafrát, aki állítólag lopásról beszélt, és kiakadt a CÖF plakátjain, mondván, nem értenek egyet Orbán Viktor politikájával. Arról nem írt a 444, hogy Biafra mióta érdeklődik mélyebben a magyar belpolitika iránt, és azt sem közölték, hogy a zenész milyen fórumok alapján alkot véleményt.

 

Borítókép: A CÖF plakátja (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.