Bilincsben a jegyautomaták réme + videó

Az ötvenes éveiben járó férfi ámokfutásának öt automata is áldozatul esett.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság2024. 04. 02. 13:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek egy férfit, aki tömegközlekedési jegyeket árusító automatákat tört fel Budapesten és környékén, ezzel több tíz millió forintos kárt okozott – közölte honlapján a rendőrség.

Az ámokfutás január végén kezdődött, amikor a fővárosi Szemeretelep vasútállomáson feszítettek fel egy jegykiadó automatát. Sok pénz nem volt benne, de a bankjegykezelő szekrény ellopásával és a rongálással 9,5 millió forint kárt okozott a tettes. A következő hetekben négy hasonló lopás történt a főváros közeli településeken, egy további esetben csak rongálási kárt okozott az elkövető, míg két alkalommal csak az előkészületekig jutott el a férfi.

Az elkövető az automaták kameráit is leragasztotta, de utolsó lopása után nyolc nappal, március 22-én egy Kiskőrös közeli tanyán végül elfogták a férfit.

A férfi ingatlanán az elkövetéshez használt szerszámok és ruhák mellett megtalálták az ellopott, majd elégetett pénzkazettákat, valamint a bűncselekményekből származó érméket és bankjegyeket.

A rendőrök lefoglaltak még egy Budapestről elvitt, több mint egymillió forint értékű biciklit, valamint egy szintén a fővárosból lopott motorkerékpárt, amire a férfi a pénzkazetták lemezeiből készített hamis rendszámot.

Az 54 éves férfit nagyobb értékre, üzletszerűen, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon. A gyanúsított nem tett vallomást, a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: A jegyautomatákat feltörő férfi (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.