Így épül az új, modern, ütőképes, XXI. századi haderő

A magyar honvédség folyamatosan fejlődik.

Forrás: MTI2024. 04. 12. 21:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma egy új, modern, ütőképes, XXI. századi haderőt építünk. A jutasi altisztek példáján keresztül viszont láthatjuk, hogy a költségvetés, valamint a jó fegyverzet mellett Magyarországnak szüksége van elkötelezett, hazáját szerető, erős lelkű és akaratú, jól képzett és jól kiképzett katonákra – jelentette ki Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár a Magyar Királyi Jutasi Honvéd Altisztképző és Nevelőintézet megalapításának 100. évfordulóján szervezett ünnepségen.

(Fotó: Honvédelmi Minisztérium)

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy hazaszeretetet, bátorságot, leleményességet, rendszeretetet, valamint sokoldalúságot vártak el az altisztektől az 1924-ben Veszprém mellett megalakított nevelőintézetben.

– A jutasi szellem mibenlétét azonban legjobban példákkal lehet bemutatni, mert a képzés nem csupán gyakorlati tudást adott, de békeidőben elvárta az altisztjelöltektől a kiemelkedő jellemet is. A Jutason szerzett harcászati tudás és tapasztalat egyértelműen megmutatkozik az altisztek II. világháború során tanúsított helytállásában és a hadszíntéren szerzett érdemeikben. Többen közülük kiérdemelték az Arany Vitézségi Érmet is.

– mondta az államtitkár.

Vargha Tamás emlékeztetett, hogy 2011-ben ezt a szellemiséget folytatva hozták létre a Magyar Honvédség altisztjeinek képzéséért felelős MH Altiszti Akadémiát, amely a jutasi szellem megőrzésével és továbbvitelével méltó utódja a hazai intézményesített altisztképzésnek.

Frankó Imre ezredes, a MH Altiszti Akadémia parancsnoka beszédében hangsúlyozta, az altiszti hivatás és küldetés kiemelkedő fontossággal bír a megújuló Magyar Honvédség hadrafoghatóságára és a haza védelmét tekintve. A felkészültség, az elhivatottság a katonai műveltség, a bajtársiasság és a vezetői képesség pedig az Altiszti Akadémia képzési követelményeinek az alappillérei – olvasható a közleményben.

(Fotó: Honvédelmi Minisztérium)

Borítókép forrása: Honvédelmi Minisztérium

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.