Jöhet a budapesti BL-döntő – a kormány zöld jelzést adott

A honvédelmi minisztérium jelezte, hogy támogatják a labdarúgó-szövetség pályázatát

2024. 04. 04. 21:50
null
Monaco, 2023. augusztus 31. A labdarúgó Bajnokok Ligájának trófeája a 2023/24-es labdarúgó BL csoportkörének sorsolásán az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA monacói sorsolásán 2023. augusztus 31-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo Fotó: Guillaume Horcajuelo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A magyar kormány támogatja az UEFA Bajnokok Ligája (BL) döntőjének budapesti megrendezését – jelentette ki ma esti közleményében a sportért felelős államtitkárságot is magába foglaló Honvédelmi Minisztérium (HM). Azt írták: 

A magyar kormány határozatának értelmében támogatja a Magyar Labdarúgó-szövetségnek a 2026-os és 2027-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjére benyújtandó pályázatát és biztosítja az ehhez szükséges garanciavállalásokat.

Mint az a közleményből kiderül, a Bajnokok Ligája-döntő érvényes pályázatának feltétele, hogy a kormány képviselője – jelen esetben a honvédelmi miniszter – felhatalmazást adjon az UEFA által megkövetelt és megfogalmazott nyilatkozatok aláírására. A nyilatkozatok magukban foglalják a szükséges garanciákat. 

– A Puskás Aréna 2019-es átadása óta adott már otthont Európa-liga-döntőnek, UEFA-szuperkupa-döntőnek és Európa-bajnoki mérkőzéseknek is, melyek megrendezése mind a nemzetközi szövetség, mind a szurkolók körében sikert aratott – emlékeztetett közleményében a tárca. 

A győztes pályázatról 2024 májusában várható döntés.

Borítókép: Az idei BL-trófea. (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.