Pikó a fejlesztésekkel riogat

Amennyiben Pikó András VIII. kerületi polgármester nem tudja megoldani a Diószegi Sámuel utca lakóinak az elhelyezését, helyette a kormány fogja megtenni. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésének következő lépcsőfoka a pedagógusképzés elindítása, amelyhez külön épületeket biztosít a kabinet, amellyel megújítja a rossz állapotban lévő városrészt. Kormánypárti képviselők nyomatékosították: a józsefvárosiak csak nyernek ezzel a beruházással, Pikó állításával szemben egyetlen család sem fog utcára kerülni.

2024. 04. 11. 21:41
_Z2K4069
20190904 Budapest Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Pikó, Jámbor, Karácsony, fejezzék be a riogatást! – szólította fel a józsefvárosi Fidesz Pikó András baloldali polgármestert, miután a VIII. kerület első embere Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Jámbor András országgyűlési képviselővel azt állították, hogy a kormány kétszáz családot az utcára fog tenni.
 

Az ügy előzménye: a kormány arról döntött, hogy folytatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) bővítését, amelynek kapcsán tíz önkormányzati épület kisajátítását kezdeményezik. Olyan épületekről van szó, amelyeket maga Pikó András polgármester is ki akart üríteni, mert az ott élők is menekülnének onnan. 

A Magyar Nemzet kérdésére a kormánypárt helyi szervezete azt a választ adta: tényszerű, hogy ha az önkormányzat az eddig büszkén hangoztatott bérlakásprogram és a kilencszáz üresen álló önkormányzati lakás ellenére sem képes megoldani a helyzetet, az állam helytáll a nyugodtabb és biztonságosabb lakókörnyezet biztosítása érdekében, ha kell, mind a kétszáz család esetében. Ferencz Orsolya józsefvárosi választókerületi elnök, országgyűlési képviselő szintén arról beszélt, hogy az említett baloldali politikusok teljes mértékben hatásvadász és felelőtlen nyilatkozataikkal messze túllépték azt a határt, amely a politikai kommunikációban még megengedhető.
 

A Diószegi Sámuel utcában élő, sok esetben a legkiszolgáltatottabb társadalmi rétegbe tartozó közel kétszáz családot ijesztettek halálra. Ennél károsabb magatartást nem is tanúsíthattak volna az elvileg általuk képviselt lakossággal szemben. A baloldal állításai abszurdak és valótlanok

– hangsúlyozta Ferencz Orsolya. Mint közölte: az igazság az, hogy az állami fejlesztéssel érintett önkormányzati tulajdonú épületek lakói nem fognak utcára kerülni, ezt a törvény garantálja majd. Az utca érintett épületei romosak, lakhatásra alig vagy egyáltalán nem alkalmasak, tehát az abban lakók egészen biztosan jobb körülmények közé fognak kerülni. 

Ennek pedig a józsefvárosi emberek lesznek a legnagyobb haszonélvezői.


Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, korábbi józsefvárosi polgármester elmondta: a Ludovika fejlesztési tervének 12 éve része, hogy az egyetem további épületeket venne használatba a környéken. 

Emlékeztetett: a 2019-es kampányban azt hazudta a jelenlegi polgármester, hogy 1100 üresen álló lakás van a kerületben, amelyeket mind ki fognak osztani a rászorulóknak.


– Most aztán hazudozhat tovább a polgármester, hisz ha van 1100 üres lakás, ahogy mondta, miért ijed meg kétszáz család elhelyezésétől? – tette fel a kérdést Kocsis Máté.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.