Több vármegyére is kiadták az elsőfokú riasztást szerdán, heves esőzés és zivatar is jöhet

Az egész ország ázik.

2024. 04. 24. 6:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország legnagyobb részén intenzív esőkopogásra ébredtünk, a dél felől érkező ciklon szerda reggelre borult, vastag felhőzettel fedte le felettünk az eget. A HungaroMet tájékoztatása szerint a csapadékrendszerből bőven jut majd mindenhova, de főképp hazánk északnyugati felére, így ebben a térségben elsőfokú riasztás van érvényben.

A tájékoztatás szerint ugyanis Dunántúl északnyugati, nyugati részein, illetve az Északi-középhegység területén, valamint Pest vármegye északi felében több helyen is meghaladhatja a 20-25 mm-t, a nyugati határ környezetében akár a 30 mm-t is a lehulló csapadék mennyisége.

 

Az ország egyik felére zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést. Forrás: HungaroMet

Délutántól a tartós esőt okozó csapadékzóna gyengül, egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, az Alföldön viszont a tartós eső helyőt a zivatarok veszik át. A figyelmeztetés szerint többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatarok környezetében akár viharos akár 80 km/h-s széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13 lehet, az Alföldön viszont jóval magasabb értéket mutat majd a hőmérő, akár 19 fok is lehet.

Heves zivatarok is lehetnek szerda délután az Alföldön. Forrás: HungaroMet

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.