Üvegszilánkokkal teli hátizsákkal verekedett

A harminc év körüli nővel szemben vádat emeltek.

2024. 04. 02. 7:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség azzal a harmincas éveiben járó nővel szemben, aki – többek között – egy üvegszilánkokkal teli hátizsákkal bántalmazott egy házaspárt.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott 2023 augusztusában az utcán közlekedve felfigyelt a sértetti házaspárra, akiket ittas állapotban szidalmazni kezdett. Mivel a vádlott a szidalmazással akkor sem hagyott fel, amikor a sértettek a társasházi otthonuk kapuján már bementek, a férfi visszafordult feltartóztatni a nőt, 

aki azonban előbb ököllel, majd a nála lévő hátizsákkal kezdte ütni a sértettet. A vádlott hátizsákjában ekkor egy üveg bontatlan bor is volt, ami az ütések hatására eltörött, és karcolásos sérüléseket okozott a férfinak.

Mint írták, a férje bántalmazását látva a feleség igyekezett segíteni neki, de a vádlott őt is megtámadta, és az üvegszilánkokkal teli hátizsákjával megütötte, illetve az arcán megkarmolta.

A bántalmazáshoz használt hátizsák és a benne lévő összetörött borosüveg. (Forrás: Magyarország ügyészsége)

A vádlott a garázda jellegű cselekményét még a rendőrök értesítése után is folytatta: 

a sértettektől eltávolodva, továbbra is szitkozódva legalább egy gépjárművet megrúgott, míg egy másik gépjárműnek a motorháztetőjére felfeküdt.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az asszonnyal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.