Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

A NATO ukrajnai missziót tervez, itt a kormány reakciója

Amit látunk, az a legrosszabb forgatókönyv, mert egy világháborúhoz is vezethet.

2024. 05. 11. 8:54
NATO misszió, kormány, ukrajna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi. Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is. Az észak-atlanti szervezet öt év alatt százmilliárd dollárt is belepumpálna a háborúba, tehát annak legalább ötéves elhúzódásával számolnak. Amit látunk, az a legrosszabb forgatókönyv, mert egy világháborúhoz is vezethet – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Mint kifejtik,

Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket. 

A kormány álláspontja azonban egyértelmű: „Ki akarunk maradni a háborúból. Nem akarunk részt venni ebben a NATO-misszióban. Mindent megteszünk, hogy ne kelljen fegyvereket és katonákat küldenünk. A háborúnak nincs megoldása a csatatéren. Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz. Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet” – írták.

Borítókép: A Burevij (Hurikán) ukrán rohamdandár katonái az egység frontszolgálatot megelõzõ kiképzésén egy Kijev környéki gyakorlótéren 2023. november 1-jén, az Ukrajna elleni orosz háború alatt. (Fotó MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.