A választások tétje, hogy Európa a béke és a fejlődés irányába mozduljon

Magyar Levente Erdélyben mondott beszédet.

Forrás: MTI2024. 05. 17. 19:45
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A június 9-i európai parlamenti választásoknak az a tétje, hogy Európa a béke és a fejlődés irányába mozduljon – mutatott rá Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken kolozsvári sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár elmondta:

Változásra van szükség, mert az európai vezetés sokkal többet tudna tenni, hogy az Európában harmadik éve dúló háborút a békés végkifejlet felé vigye, de ma nem ez történik

– hozzátette: Brüsszel a gazdasági fejlődést is gátolta, ezért az uniónak egy vállalkozáspárti vezetésre van szüksége.

Az államtitkár kifejezte reményét, hogy az idei választások alkalmával az erdélyi magyarság is erősíti politikai pozíciót az önkormányzatokban, Bukarestben és Brüsszelben, mert ez Magyarország és az erdélyi magyarság szövetségét is erősíti.

Borítókép: Magyar Levente külügyminiszter-helyettes (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.