Csaknem egymilliárd forintot költött Gyurcsány embereire a főváros + videó

Az elmúlt években a gyurcsányista vezetők fizetéseire háromszor annyi forrás jutott, mint az utak felújítására.

2024. 05. 29. 11:35
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Hegedüs Róbert
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Összességében elmondhatjuk, hogy a budapestiek fizetik ma a milliárdos összegű Gyurcsány-számlát itt Budapesten – jelentette ki a Madách téren tartott sajtótájékoztatóján Szentkirályi Alexandra.

A 842 millió forint annak a húsz Gyurcsány-embernek a bére, akik ezer szállal kötődnek Gyurcsány Ferenchez, a DK-hoz, és valamilyen módon budapesti fizetési listán szerepelnek. Ezt a számlát mi, budapestiek vagyunk kénytelenek megfizetni minden egyes nap, miközben a budapestieknek lenne arra ötlete, hogy ezt a közel egymilliárdot kitevő összeget mire költhetnék el

– emelte ki a kormánypártok főpolgármester-jelöltje, majd hozzátette: ebben az összegben nem szerepel az a 406 millió forint, amit 2023-ban tanácsadókra fizetett ki Karácsony Gergely. Szentkirályi Alexandra kiemelte, az említett összeg az éves útfelújításokra költött budapesti forrásoknak a háromszorosa, és négyszer annyi, mint amennyit állategészségügyre költött a főváros.

Az utak állapota, a köztisztaság kérdése, az állategészségügy kérdése mind sokadrangú ahhoz képest Karácsony Gergelyéknek, hogy Gyurcsány Ferenc embereit a megfelelő zsoldban tartsák. Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten. Karácsony van a kirakatban, Gyurcsányék pedig, úgy látszik, hogy a kasszában vannak

– közölte a politikus. Leszögezte: azért kell leváltani a Karácsony–Gyurcsány párost, hogy végre a budapestiek következzenek az első helyen, ne pedig Gyurcsány Ferenc és az ő levitézlett emberei.

A főpolgármester-jelölt tájékoztatóján részt vett a Fidelitas is, és arra hívták fel a figyelmet, hogy „a Városházán minden ott folytatódik, ahol 2010-ben a Gyurcsány-korszak véget ért”.

Gyurcsány embereit Karácsony a te pénzedből tömte ki az elmúlt öt évben

– írta közösségi oldalán az ifjúsági szervezet.

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.