Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hihetetlen: taxi helyett ezúttal rollerrel érkezett Barabás Richárd alpolgármester, az újbudai pedofilbotrány viszont továbbra sem érdekli a baloldalt

A képviselő-testület rendkívüli ülését és a szülők tájékoztatását még a polgármester sem tartotta fontosnak.

2024. 05. 28. 9:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Taxi helyett elektromos roller parkolt az újbudai önkormányzat épülete előtt, a bérelhető járgánnyal Barabás Richárd, a kerület egyik alpolgármestere érkezett munkahelyére, akiről nemrég kiderült, igencsak vonzódik a taxikhoz, és több millió forintot költött el kocsikázgatásra a kerület pénzéből.

Barabás Richárd a Fidesz–KDNP képviselői által összehívott rendkívüli ülésére érkezett egyébként, 

az ülés azonban „érdeklődés hiányában” elmaradt, mert a baloldali képviselő-testület jelentős része nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen és a három hónapja kirobbant újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban tájékoztassa a képviselőket és a szülőket.

– Szerettük volna megtudni, hogy mire jutott a baloldali városvezetés, a fegyelmi tanács és a vizsgálóbizottság az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban az elmúlt három hónapban, ugyanis azóta sem kaptak semmilyen információt a képviselők és az érintett szülők sem – fogalmazott Szabó László közösségi oldalán, aki szerint Gyurcsány emberei megfutamodtak.

A Fidesz–KDNP újbudai frakcióvezetője szerint azzal, hogy nem jöttek el a rendkívüli ülésre, nem őket hozták kellemetlen helyzetbe, ők ugyanis megszokták már, hogy a baloldal folyamatosan megpróbálja ellehetetleníteni a munkájukat, ám azokat a szülőket, akik eljöttek és tájékoztatást szerettek volna kapni, cserben hagyták. 

Szabó László megjegyzi, maga a polgármester sem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen, pedig ő maga tűzte ki az időpontot, ahogyan a négy főállású alpolgármester közül három sem jött el. 

Biztos nekik is fontosabb elfoglaltságuk volt, mint az újbudai gyermekek és szüleik. Sajnáljuk és nagyon meglepett minket is, hogy ezt a testtartást vették fel és így állnak hozzá az itt élőkhöz

– mondta a kerületi frakcióvezető.

Barabás Richárd egyébként nemcsak a közlekedésben váltott szemléletet, hanem az öltözködésben is, ugyanis öltöny és ing helyett egy fekete pólóban jelent meg a rendkívüli ülésen. 

Azt azonban nem tudni, hogy a rolleren tapasztalt menetszél miatt választotta ezt a kényelmes viseletet, vagy már előre tudta, hogy elmarad az ülés.

A néhány perces ülést itt tudja megnézni.

Borítókép: Barabás Richárd, a XI. kerület alpolgármestere az általa vezetett testületi ülésen (Forrás: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.