Ismét áldozatot követelt a tűz Tolna vármegyében

A családi házban pusztító lángokat tizenhét tűzoltó fékezte meg.

2024. 05. 21. 8:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy idős ember halt meg abban a lakástűzben, amely kedd hajnalban történt a Tolna vármegyei Bátaszéken – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Tájékoztatásuk szerint egy száz négyzetméteres családi ház egyik húsz négyzetméteres szobája gyulladt ki a településen, az Őz utcában.

Tizenhét tűzoltó öt technikai eszközzel fékezte meg a lángokat. Az egységek átvizsgálták az épületet, eközben a lakás egy másik helyiségében egy idős embert találtak, akinek az életén már nem lehetett segíteni

– közölte a hatóság. Hozzátették, az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta az idős ember halálát. 

A hatóság újfent hangsúlyozta, néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely füst esetén nemcsak sípol, hanem jelzést is küld az okostelefonunkra. –  Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni – szögezték le.


Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.