Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kigyulladt egy lakóház Dombóváron, egy ember bennégett

Huszonhárom tűzoltó vonult ki oltani, de nem sikerült mindkét bent tartózkodót kimenteni.

2024. 05. 18. 10:48
Budapest, 2023. november 22.
Tûzoltó a katasztrófavédelem új tûzoltóautóinak bemutatóján a szervezet óbudai oktatási központjában 2023. november 22-én. A gépjármûprojekt az Európai Unió 10 milliárd 100 millió forintos vissza nem térítendõ támogatásából, a magyar állam társfinanszírozásában valósult meg.
MTI/Mónus Márton
illusztráció Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ember meghalt, miután kigyulladt egy dombóvári ház első emelete és tetőszerkezete – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

A tolnai város délnyugati részén húzódó Erzsébet utcában történt esetről Dóka Imre azt írta: egy százötven négyzetméteres ház első emelete és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A tűz eloltásában huszonhárom tűzoltó vett részt, akik hat technikai eszközzel fékezték meg a lángokat. – A tűz keletkezésének idején az épületben ketten voltak, egyiküket sikerült kimenteni, de a másik ember életét már nem lehetett megmenteni – közölte a helyettes szóvivő.

A tűz keletkezési okának feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Dóka Imre közölte azt is, hogy a nagyobb tüzek és tragédiák füstérzékelővel megelőzhetők, mert az a tűz keletkezésekor azonnal hangosan sípolni kezd és figyelmezteti az ott élőket.

Borítókép: Tűzoltó a katasztrófavédelem új tűzoltóautóinak bemutatóján (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.