Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Esküt tett Hankó Balázs, az új kulturális és innovációért felelős miniszter

Eddig államtitkár volt, most Csák Jánost váltja a tárca élén.

2024. 06. 11. 14:51
Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár 

Fotó: Polyák Attila  PA 
Origo 

Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár Fotó: Polyák Attila  PA Origo
Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés előtt esküt tett Hankó Balázs kulturális és innovációért felelős miniszter. Az eskütétel után az új miniszter fogadta Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, a kormány több tagja, a kormánypárti frakcióvezetők és parlamenti képviselők gratulációját.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az eddigi tárcavezető, Csák János hétfő reggel jelentette be, hogy lemond pozíciójáról. A leköszönő tárcavezető döntéséről a Mandinernek nyilatkozott. Az interjúban elmondta, nem úgy tervezte, hogy a ciklus felénél elköszön, de úgy látja, hogy

útjára indította azokat a feladatokat, amelyeket maga elé tűzött, így most itt az ideje átadnia a stafétabotot a fiatalabbaknak.

Hankó Balázs, aki eddig a tárca innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára volt, az MTI-nek azt nyilatkozta: megtiszteltetés és felelősség, hogy a miniszterelnök a  minisztérium vezetésére kérte fel, amivel nem posztot, hanem feladatot kapott.

Borítókép: Hankó Balázs, az új kulturális és innovációért felelős miniszter (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.