Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ezekre a szűrővizsgálatokra kellene elmennie minden férfinak Müller Cecília hivatala szerint

Főképp a férfiakat jellemzi, hogy gyakran csak akkor foglalkoznak az egészségükkel, amikor megbetegszenek.

Forrás: Facebook/NNGYK2024. 06. 26. 16:31
Scientists,Test,The,Chemical,Reactions,Of,The,Colored,Liquid,Solution,szűrővizsgálat,
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos felhívást tett közzé közösségi oldalán a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK), amelynek vezetője az országos tiszti főorvos, Müller Cecília. Ebben azt írják, főképp a férfiakat jellemzi, hogy gyakran csak akkor foglalkoznak az egészségükkel, amikor megbetegszenek, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. 

A betegségek egy jelentős része ugyanis megelőzhető, amelyben nagy szerepük van a rendszeresen elvégzett szűrővizsgálatoknak. Ezek ugyanis számos olyan betegség felismerését elősegítik, amelyek kialakulása hosszabb ideig, akár évekig is eltarthat, és sikeres gyógyításukban meghatározó szerepe van az annak is, hogy mikor ismerik fel őket. 

Hozzáfűzték, a szűrvizsgálat is fontos része a teljes körű egészségnek, a megfelelő táplálkozás és rendszeres testmozgás mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.