Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Svájc

Hévízen is civil álcába bújt a baloldal polgármesterjelöltje

Úgy tűnik, hogy a baloldal Hévízen is közkedvelt stratégiájához folyamodott: „függetlenként” indítják el a saját jelöltjüket. Naszádos Péter neve Tóbiás József korábbi MSZP-elnök mellett vált ismertté, akinek közeli kollégája volt a magát „függetlenként” megmérető politikus. Naszádos korábban azzal is bekerült a hírekbe, hogy a szocialista pártot segítő, több kommentár szerint kétséges vagy egyszerűen hamis közvélemény-kutatásokkal haknizott az országos médiában.

2024. 06. 04. 7:15
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hévízen „függetlenként” indul a polgármesteri posztért Naszádos Péter, aki erősen kötődik a baloldalhoz. A trükk ismerős lehet az országos közéletet követő helyieknek, mivel számos településen így próbál visszatérni, megkapaszkodni a baloldal: jelöltjei hirtelen lokálpatrióták lesznek, és ha véletlenül megválasztják őket, akkor az adott település elindul a lejtőn, jön az eladósodás és a lemaradás.

Naszádos a 2014 és 2016 közötti időszakban a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökeként regnáló Tóbiás József közeli munkatársa volt. Dolgozott a pártvezető mellett sajtósként, tanácsadóként, és a kampányokban is aktívan részt vett.

Érdekesség, hogy Naszádos Péter 2017-ben több médiumban is prezentált egy közvélemény-kutatást, amely az MSZP-nek kedvezett. A Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP ekkor még éles versenyt folytatott a baloldali szavazókért, így a DK pártmédiája, a Nyugati Fény erős szavakkal illette Naszádos hakniját: 

behívtak a reggeli műsorba egy Naszádos Péter nevű figurát, aki előadta, hogy Botka László egyszerűen szárnyal és a választópolgárok tömött sorokban állnak, hogy végre rá szavazhassanak. A nézőktől egyetlen aprócska információt titkoltak el: a független elemzőként bemutatott Naszádos Péter nem más, mint Tóbiás József egykori sajtósa, az MSZP volt kampányembere, jelenleg az MSZP pártigazgatójaként működő Tóbiás meghosszabbított keze.

Egy Naszádos Péter által korábban, 2016-ban prezentált kutatás nemcsak elfogultsága miatt került a sajtó célkeresztjébe, komoly módszertani problémák is voltak vele. 

Borítókép: Naszádos Péter (Forrás: Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.