Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Karácsony most saját lakossági alszámlájára gyűjt mikroadományokat + videó

Karácsony Gergely 2021-es és 2019-es kampányfinanszírozása is a figyelem középpontjába került az elmúlt hetekben. A főpolgármester ezúttal is azt mondja, hogy mikroadományokat gyűjt.

2024. 06. 06. 13:11
Fotó: Fazekas Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2021-es előválasztás során a 99 Mozgalom szolgálta ki Karácsony miniszterelnök-jelölti kampányát. Mint emlékezetes, több mint félmilliárd forintot gyűjtöttek össze, amit aztán párttársa, Perjés Gábor több részletben befizetett és nemcsak forint, hanem font és euró is érkezett. Az üggyel összefüggésben több helyen is házkutatást tartott a NAV, csakúgy mint a hetekkel ezelőtt kirobbant nagyon hasonló ügyben, ami pedig a 2019-es főpolgármester-jelölti kampányt érinti.

Mivel tanultam az elmúlt időszak politikai vádaskodásaiból, és senkit nem akartam már bajba keverni, az én lakossági alszámlámon gyűjtünk mikroadományokat.

– mondta a Magyar Nemzet kérdésére a főpolgármester a mostani kampányára vonatkozó kérdésre. Karácsony azt is elmondta, hogy nemcsak „mikroadományokat” gyűjtenek, de a DK, az MSZP és főleg a Párbeszéd támogatja. Sőt, mivel Perjés Gábor nagyon a figyelem középpontjába került, ebben a kampányban már nem működnek együtt.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Fazekas Máté)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.