Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Közösségi konzultáció Salgótarjánban

Salgótarján frissen megválasztott polgármestere lapunknak elmondta, az elkövetkezendő ciklus legnagyobb feladatai közé fog tartozni a barnamezős területek hatékony felhasználása, illetve egy közösség létrehozása Salgótarjánban. Egy városi konzultációt is szerveztek, amelyből kiderült, mik a legfontosabb fejlesztések a helyiek szerint.

2024. 06. 28. 5:49
Salgótarján, 2023. június 2. A drónnal készült felvételen a városháza (b), a Dornyay Béla Múzeum (k) és a Kisboldogasszony-templom (j) Salgótarjánban 2023. június 1-jén. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A győzelmünknek számos apró oka lehetett, amelynek eredményeként a salgótarjániak úgy döntöttek, változásra van szükség a településen – mondta lapunknak Kreicsi Bálint, a város nemrégiben megválasztott polgármestere. 

Mindent megtettünk, amit egy kampányban átgondoltan meg lehetett valósítani. A győzelem mögött egy egész csapat és annak munkája áll. Emellett köszönet illeti meg az összes aktivistát, akik nélkül ez az eredmény nem valósulhatott volna meg

 – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: a kampány során három fő pillérre építették a vállalásaikat, ez pedig három szóban foglalható össze: fejlődő, élhető és összetartó.

Ennek a szellemiségnek megfelelően Kreicsi Bálint szerint elsődleges, hogy októberben átlássák azt, milyen lehetőségeket szalasztott el a város az elmúlt évtizedben, illetve azt, hogy minél hatékonyabban tudják pótolni az elmaradt fejlesztéseket. 

Ezenkívül pedig létre szeretnénk hozni a városon belül egy kohéziót. Mindenképpen össze kell hoznunk az embereket, hogy egy irányba, egy fejlődés irányába tudjuk meg elindítani a várost

 – tette hozzá a politikus. Mint mondta, a közösségépítést már a kampány során is elkezdték azzal, hogy fölkerestek intézményeket, kamarákat, cégeket, illetve a gazdaság meghatározó alakjait.

 Mindig szeretettel, illetve nyitottsággal fogadták a megjelenésünket. Volt olyan intézmény is, ahol elmondták, hogy a városvezetés az elmúlt tíz évben egyszer sem jelent meg náluk

 – emelte ki a leendő polgármester. Megjegyezte: a kampány során információkat gyűjtöttek, és lehetőséget kínáltak arra, hogy a jövőben tovább folytassák az egyeztetéseket.

A következő öt év munkájával kapcsolatban Kreicsi kiemelte: az elmúlt évtizedekben a barnamezős területek felszámolása egyáltalán nem vagy csak kis mértékben valósult meg, ezért meg fogják teremteni a lehetőségét annak, hogy hatékonyabban hasznosítsák ezeket az ingatlanokat. 

Nagyon gyorsan új alapokra kell helyezni a barnamezős területek felszámolását. A településen és közvetlen környezetében továbbra is sok barnamezős terület, mondhatni, rozsdafoltok maradtak a városban, amiket el kell tudnunk tüntetni, át kell tudnunk alakítani, hogy megnyissuk a lehetőséget olyan befektetők megjelenésére, akik már egy beruházásra méltó környezettel tudnak találkozni

 – hangsúlyozta Kreicsi Bálint. 

Ez már egy folyamat része, rövid időn belül ki kell alakítani egy koncepciót, hogy akár turisztikai vagy ipari jellegű beruházásokat is végrehajtsanak a befektetők városszerte

 – tette hozzá. A kormánypárti polgármesterjelölt a kampány során egy konzultációt is tartott, amelyben a település jövőjéről és a barnamezős területek fejlesztéséről is kikérték az emberek véleményét. 

Egy salgótarjáni konzultációt szerveztünk, amelyben a szokásos eldöntendő kérdéseken felül megjelentek a súlyozott kérdések is, tíz lehetséges fejlesztésből a három legfontosabbat kellett az itt lakóknak kiválasztaniuk. De a konzultációban természetesen a szabad gondolatok kifejezésére is volt lehetőség 

– mondta el a politikus. Tájékoztatása szerint több mint kétezer szabályosan és megfelelően kitöltött kérdőív érkezett vissza, ebből derült ki, mik az első számú, a legfontosabb feladatok a Salgótarjánban élők szerint.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.