Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Orbán Viktor megállapodott, Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába

Magyarország kimarad, de jó szövetséges lesz a honvédelmi miniszter szerint.

2024. 06. 13. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország sem katonát, sem fegyvert, sem pénzt nem ad a NATO ukrajnai missziójába, azonban nem is blokkolja azt – erősítette meg a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött csütörtöki videójában

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a NATO honvédelmi minisztereinek brüsszeli találkozójára indulását megelőzően a repülőtérről jelentkezve azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai, történelmi megállapodása értelmében 

Magyarország kimarad az Ukrajna támogatására tervezett koordinációs NATO-misszióból, hiszen garanciát kapott a NATO főtitkárától arra, hogy ebben nem kell részt vennie.

A tárcavezető ugyanakkor leszögezte, hogy a többi szövetséges számára lehetővé teszi, hogy elhatározásukat végrehajtsák.

Magyarország a NATO elkötelezett, lojális és megbízható szövetségese, 

Ukrajnába azonban nem megyünk

– hangsúlyozta a miniszter. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzáfűzte, hogy a kormány számára a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és Brüsszelben is azokat az elveket fogja képviselni, hogy Magyarország kimarad, de jó szövetséges.

A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát

– hangoztatta a tárcavezető.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Honvédelmi Minisztérium/Facebook) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.