Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Saját édesanyját verte agyba-főbe a vésztői férfi

A férfinak nem volt munkahelye, az édesanyja tartotta el.

Forrás: Beol2024. 06. 16. 19:10
Sziréna rendőrség
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség, és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves vésztői férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta az édesanyját – írta a Békés Vármegyei Hírportál. 

A járási ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a férfi pártfogó felügyeletét. A férfi és 71 éves édesanyja három éve költöztek Vácról Vésztőre a család megromlott anyagi helyzete miatt. A férfi nem dolgozott, az édesanyja tartotta el. A férfi az édesanyját okolta a nehézségeikért, elvárta tőle, hogy szerezzen több millió forintot azért, hogy rendbe tudja hozni az életét, ezért bántalmazta őt több alkalommal is.

 

Agyba-főbe verte saját édesanyját

Az idős sértett a fia ezen elvárásának nem tud eleget tenni, emiatt gyakran veszekedtek, a férfi ilyenkor agresszívan viselkedett. 2023 augusztusától 2024. február 6-ig a férfi legalább három-négy alkalommal bántalmazta az édesanyját az otthonukban. Az édesanyja karjait megszorította, ököllel megütötte, a lábaiba belerúgott. A sértettnek többször okozott nyolc napon belül gyógyuló, fájdalmas zúzódásokat a lábszárán, combjain, karjain, arcán. 

Az idős nő egy alkalommal kért segítséget a szomszédjától, amikor a helyszínre hívott mentők ellátták a sérüléseit, a további orvosi beavatkozást azonban elutasította

– írták.

Pártfogó felügyeletet a bíróság akkor rendelhet el, ha próbaidő eredményes elteltéhez az elkövető rendszeres figyelemmel kísérése szükséges. A pártfogolt ugyanis köteles a jogszabályban és a határozatban előírt magatartási szabályokat megtartani, a pártfogó felügyelővel rendszeres kapcsolatot tartani, és a pártfogó felügyelő részére az ellenőrzéshez szükséges felvilágosítást megadni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.