Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Szentkirályi Alexandra felhívta telefonon Gyurcsány Ferencet, nem volt hosszú a beszélgetés + videó

A Fidesz főpolgármester-jelöltje csak egy kérdést tette fel a DK elnökének.

2024. 06. 06. 17:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gyurcsány úr, azt szeretném kérdezni, hogy akkor ugye önök kormányoznak most a Városházán? – tette fel a kérdést Facebook-videójában telefonálást imitálva Szentkirályi Alexandra, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének. 

Igen, ha a választók azt mondják, hogy mi kormányozzuk Budapestet, akkor mi kormányozzuk Budapestet. Ez a dolgunk. Az ellenkező lenne a baj

– mondta a bejátszott videófelvételen Gyurcsány Ferenc.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje rámutatott: – Maradt még kérdés bárkiben afelől, hogy Karácsony egyenlő Gyurcsánnyal? Gyurcsány diktál, Karácsony szolgál, a Gyurcsány-fiókák pedig szépen híznak a budapestiek pénzén. Vasárnap zárjuk le a Gyurcsány–Karácsony-korszakot! – zárta videóját Szentkirályi Alexandra.

Mint arról Magyar Nemzet is beszámolt, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a napokban emlékeztetett: miközben Karácsony Gergely öt éve csődöt kiáltott, és erre hivatkozva megszorításokat vezetett be a fővárosban, addig több mint egymilliárd forint vándorolt a budapestiek pénzéből a főpolgármester több tucat tanácsadójának és a főváros cégeit vezető levitézlett Gyurcsány-emberek zsebébe.

Szentkirályi Alexandra minderre azt mondta,

számításaik szerint mintegy 842 millió forint a Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz ezer szállal kötődő embereknek a bére, akik a fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelőbizottságoktól vagy magától a fővárosi önkormányzattól kapják.

– Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában – fogalmazott a kormánypártok főpolgármester-jelöltje. 

Borítókép: Jelenet Szentkirályi Alexandra videójából (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.