Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Tűzgyújtási tilalmat rendelnek el két vármegyében

A kijelölt, kiépített erdei tűzrakóhelyeken sem lehet tüzet gyújtani.

Forrás: Nébih2024. 06. 19. 21:57
tábortűz
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napok kánikulája jelentősen növelte az erdőtüzek kockázatát, ezért csütörtöktől tűzgyújtási tilalmat vezetnek be két vármegyében is – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség miatt kiszáradt az aljnövényzet. A következő időszakban sem várható az átlaghőmérséklet csökkenése, ezzel jelentősen megnőtt a tűz kockázata.

Ezt mérlegelve a Nébih és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága 

június 20-tól tűzgyújtási tilalmat rendel el Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyékben.

A Nébih fokozott elővigyázatosságot javasol a lakosságnak: a cigarettacsikkeket ne dobják ki az autóból, ugyanis azok felgyújthatják az út mentén található növényzetet. Ezenfelül belterületen is tartózkodjanak a nagy lángmagasságú tüzek gyújtásától, mert a füsttel felszálló égő parázsdarabok akár több száz méterre is tüzet okozhatnak.

A tűzgyújtási tilalom idején a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében egyaránt tilos tüzet gyújtani.

A korlátozás ideje alatt a tűzgyújtás szintén nem engedélyezett a kijelölt, kiépített erdei tűzrakó helyeken sem.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.