Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Új generációs hadművelet a Magyarországra kivetett uniós bírság + videó

Somkuti Bálint elemző a NATO ukrajnai missziójáról is beszélt.

2024. 06. 15. 8:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi választások eredménye hatással lehetett arra, hogy Magyarország kimaradhat a NATO ukrajnai missziójából – vélekedett Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

A szakembert új könyvéről is kérdezték, amelyben arról ír, hogy elterjedőben van a negyedik generációs hadviselés, amelyben a felek a régi típusú háborúzás helyett

inkább megpróbálják a másikat befolyásolni, „megfojtani”.

Arra a kérdésre, hogy ilyen negyedik generációs hadműveletnek minősül-e, hogy az unió megbüntette Magyarországot a migráció miatt, Somkuti azt felelte, hogy „teljes mértékben”. – Van egy ideológiai alapja, gazdasági alapokon áll az egész, és ezt becsomagolják egy ilyen keretbe, amit ugye nem lehet háborús keretbe csomagolni, hiszen az Európai Uniónak nincs hadserege,

de egy háborúhoz hasonló hatást el tudnak vele érni.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, az Európai Unió Bírósága példátlanul súlyos büntetést szabott ki Magyarországra, amit azzal indokoltak, hogy hazánk nem teljesítette a bíróság egyik ítéletét. A 200 millió eurós pénzbírság mellett arra is kötelezik Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot.

Borítókép: Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő (Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.