Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Utak kerültek víz alá Vas és Pest vármegyében

Sok település útjait érintik az áradások.

Forrás: MTI2024. 06. 10. 13:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intenzív esőzés következtében továbbra is áradnak a folyók és patakok Vasban, ahol tizenkét alsóbbrendű út vált járhatatlanná, a veszélyes útszakaszokat a rendőrség lezárta – írta a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a Facebook-oldalán. Az Útinform tudatta azt is, hogy a Duna áradása miatt több Pest vármegyei alsóbbrendű utat is lezártak.

A Vas vármegyei rendőrség tájékoztatása szerint már vasárnap lezárták az utat vízátfolyás miatt Pinkamindszent és az államhatár között, majd Csörötnek és Rönök, Vasszentmihály és Csörötnek, Rátót és Rábagyarmat, Felsőcsatár és Vaskeresztes, valamint Pornóapáti és Horvátlövő között, illetve Pornóapátinál egy bekötőút esetében is erre kényszerültek.

Szintén lezárta a rendőrség a Kemestaródfa és Pinkaszentkirály, a Csákánydoroszló és Ivánc közötti, valamint a Halogy és Csákánydoroszló közötti utat, illetve a Felsőmarác és Csákánydoroszló, a Molnaszecsőd és Döröske közötti utat, valamint a Pornóapáti és az államhatár közötti alsórendű útszakaszt is.

Az Útinform hétfő délben a honlapján azt közölte, hogy a Duna áradása miatt Pest vármegyében lezárták a Szentendre–Kisoroszi összekötőutat, a Szigetmonostor-Határcsárdai komphoz vezető utat, a Szentendre–Szigetmonostori révhez vezető utat, a Leányfalu–Pócsmegyeri komphoz vezető utat, a Dunabogdányi hajóállomáshoz vezető utat és a Budaörs–Törökbálint bekötőutat.

Az áradások miatt továbbá több helyen – Neszmély és Dunaradvány, Visegrád és Nagymaros, Szentendre és Szigetmonostor, Százhalombatta és Tököl, illetve Lórév és Adony között – is szünetel a kompátkelés.

 

Borítókép: Áradás Vas vármegyében (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.