Valaki méreggel szórja a közterületeket Kecskeméten, gyermekeiket féltik a helyiek

Ha egy méregtasakot eltávolítanak, rövidesen új bukkan fel a helyén.

Forrás: Ripost2024. 06. 01. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra és újra különös kis csomagokat dobálnak szét a kecskemétiek által kedvelt Nádasdy park számos pontján – írta a Ripost.

Egy kutyasétáltató akkor szembesült a problémával, amikor kedvence odaszaladt egy ilyen puhább tasakhoz, amelyben látszólag valamilyen színes termék volt. Ám a tasak tartalma közel sem volt ártalmatlan.

– írták.

Ha egy tasak eltűnik, rövidesen új bukkan fel a helyén

A fent említett gazda nem engedte az állatnak, hogy a szájába vegye azt, és nagyon jól tette, hiszen közelebbről vizsgálva kiderült, hogy „rágcsálóirtó pép” van a csomagra írva – írta a lap.

A nő a tasakot kidobta egy közeli kukába, ám a történet ezzel nem ért véget, ugyanis néhány nappal később egy helyi Facebook-csoportban újabb, ehhez hasonló csomagokról számoltak be képekkel. Ekkor már tudatosult benne is, hogy ez nem a véletlen műve.

Hiába szedjük fel a tasakokat, újabbak lesznek a helyükön. Az a baj, hogy az elkövető nem gondol arra, hogy a jóidő miatt egyre többször viszik ki a kisgyerekeket játszani és egyetlen egy óvatlan pillanat is elég és máris megvan a baj.

– írta a nő, hozzátéve: mivel színes ez a pép a tasakban, ezért ez még nagyobb gondot jelent, hiszen még izgalmasabbnak is találhatják így az állatok és a gyermekek egyaránt. 

Az a baj, hogy még kamera sincs a környéken, így nehéz lenne megfogni a ”mérgezőt”, de az biztos, hogyha egyszer észre vesszük, hogy ki csinálja, nem ússza meg szárazon!

– zárta sorait.

(Az út szélén találták meg a tasakokat/  Fotó: Facebook)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: képernyőkép/kartevoirtas.org)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.