A drag queen elfogadott, Krisztus nem: újabb keresztényellenes húzás az olimpián

Ismét szintet lépett a NOB elfogadásban.

2024. 07. 29. 12:28
Joao Chianca parancsot kapott, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, vagy nem versenyezhet. Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Újabb keresztényellenesség Párizsban: 

Most a riói Krisztus-szobrot akarják levetetni egy szörfdeszkáról… Bezzeg ha egy drag queen lenne rajta!

– írta közösségi oldalán Hollik István. A KDNP országgyűlési képviselője bejegyzésében arra utalt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a minap megtiltotta egy fiatal brazil szörfösnek, hogy használja szörfdeszkáját a párizsi olimpia idején. 

A NOB azt kifogásolta, hogy a szörfdeszkán rajta van a híres Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor, 

amely egyébként nemzeti jelképpé vált az idők során. 

Miként arról lapunk is beszámolt, két héttel a játékok előtt a brazil szörfös, Joao Chianca parancsot kapott, hogy távolítsa el Jézus Krisztus képét a szörfdeszkájáról, vagy nem versenyezhet. Chianca egy közben már törölt Instagram-sztoriban megjegyezte, hogy 

nem volt felhatalmazása arra, hogy Jézust a deszkára ültesse, mert „Krisztus vallásos alak”, és „a játékoknak szigorú szabályai vannak, és a teljes semlegességre összpontosítanak”. 

A tiltásra az X közösségi oldalon rengetegen azonnal az olimpia megnyitóján bemutatott, az utolsó vacsorát gúnyoló jelenetet hozták fel, mondván, bezzeg azt engedélyezte a NOB, miként arra Hollik István is utalt bejegyzésében, amikor azt írta, „bezzeg, ha egy drag queen lenne rajta!”

NOB, megnyitó ünnepség, bocsánatkérés, Olimpia 2024
A NOB szerint a Megváltó Krisztus-szobor nincs rendben, a drag queen viszont igen. (Fotó: X)

A közfelháborodás nyomán egyébként a NOB, az olimpiai játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával, eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniáról készült, a kereszténységet gúnyoló, drag queeneket felvonultató videókat. 

Borítókép: A betiltott szörfdeszka (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.