Frontálisan karambolozott az M85-ösön egy külföldi kamionsofőr, aki kilométereken át hajtott szemben a forgalommal + videó

Elfogyott a gyógyszere.

2024. 07. 23. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy külföldi kamionsofőrrel szemben, aki 2021-ben rossz irányba hajtott fel az M85-ös autóútra, majd több kilométeren keresztül a forgalommal szemben haladt – közölte az ügyészség. A vád szerint a külföldi negyvennyolc éves férfi nem volt vezetésre alkalmas állapotban, ugyanis több betegségére is gyógyszereket szedett, ezek pedig Magyarországon útközben elfogytak.

A sofőr annak ellenére, hogy nem volt vezetőképes állapotban, útnak indult.

A fertődi lehajtónál rossz irányban hajtott fel az autóútra, és kilométereken keresztül haladt szemben a forgalommal.

A férfi több lehajtó mellett is elhajtott, ahol lett volna lehetősége letérni az útról, de nem tette meg. Végül az autóút 29-es kilométerszelvényénél

ütközött egy szabályosan közlekedő autóval, ami éppen előzött.

A balesetben senki sem sérült meg, de anyagi kár keletkezett.

Az ügyészség a sofőrt közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Borítókép: A kamion (Forrás: Magyarország Ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.