Közzétették a debreceni reptér újranyitásának időpontját

Javítják a legforgalmassab vidéki repülőtéren az utastájékoztatás színvonalát is.

Forrás: MTI2024. 07. 17. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni nemzetközi repülőtér várhatóan július 18-án, csütörtökön, nulla óra harminc perctől ismét fogadja a Debrecenbe érkező és onnan induló járatokat – közölte a repülőtér. Mint írták, a Debrecen International Airport Kft. munkatársai a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint Debrecen önkormányzatával szoros szakmai együttműködésben azonnal megkezdték a futópályán múlt hét csütörtökön keletkezett sérülésének javíttatását, a betontáblák cseréjét. Ezt követően a szakemberek további állapotfelméréseket, valamint műszaki ellenőrzéseket végeztek azért, hogy a futópályát ismét üzembe helyezhessék a repülésbiztonsági kockázat minimalizálása mellett.

A közlemény szerint az elmúlt napokban megnövekedett számú telefonhívások hatékonyabb kezeléséért, valamint az utasok eredményesebb tájékoztatásáért 

a már meglévő telefonos elérhetőség mellett a debreceni repülőtér további telefonszámokat tett elérhetővé, így a hajnali négy és este hét óra közötti időszakban megnövelt kapacitás mellett segítik az utasok tájékoztatását. 

Hozzátették: továbbra is folyamatos a kapcsolattartás a partner légitársaságokkal, valamint utazási irodákkal annak érdekében, hogy a repülőtér munkatársai a lehető legalaposabb tájékoztatást tudják adni az utasoknak.
Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a repülőtér múlt héten csütörtökön jelezte, hogy a tartósan fennálló magas hőmérséklet miatt az este végzett futópálya-ellenőrzés során munkatársaik olyan hibát észleltek a pálya felületén, amelynek következtében a hiba kijavításáig a debreceni nemzetközi repülőtér ideiglenes bezárása mellett döntöttek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.