Kemény büntetést ígért Rétvári Bence a kisgyermeket brutálisan felrúgó karatemesternek

„Gyors és szigorú büntetésre van szükség ilyen esetekben.”

Forrás: MTI2024. 07. 18. 17:27
MJA_2320
Illusztráció. A szolnoki Kalandpark. Fotó: Mészáros János/Új Néplap
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A gyerekeket mindenhol védeni kell. A gyermekbántalmazók ellen a legszigorúbban lépünk fel. Nincs kibúvó, nincs kegyelem annak, aki gyermeket bántalmaz

– fogalmazott.

A rendőrség a videófelvétel megismerése után azonnal nyomozást indított, és beazonosította, hogy az eset a jászberényi székhelyű Yakuza SE által szervezett táborban, a szolnoki kalandparkban történt, ahol 41 gyermek vett részt. A nyomozás során azonosították az elkövető személyét – közölte.

A rendőrség a minél gyorsabb eljárásra törekszik. Ennek érdekében a nyomozati iratok összeállításánál arra törekszik, hogy lehetőség nyíljon a bíróság elé állításra, így az elkövető gyorsabban felelősségre vonható, és rövidebb időn belül ítélet születhet

– hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: „Gyors és szigorú büntetésre van szükség ilyen esetekben, mert a gyermekek biztonsága a legfontosabb. A gyermekvédelmi törvény szigorításai révén lehetőség nyílik súlyosabb büntetés kiszabására.”

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt az esetről, amikor a múlt héten a szolnoki kalandparkban egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúgott egy kisgyermeket. Az eset után a bántalmazó férfi is megszólalt. Az esetre a Magyar Karateszakszövetség is reagált. De a bántalmazott kisfiú édesanyja sem hagyta szó nélkül az esetet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.