A végletekig lefogyott vizslát mentettek meg az állatvédők

Feljelentésre készülhet a nemtörődöm gazda.

Forrás: Kemma2024. 08. 03. 15:36
mentett vizsla kutya
Forrás: Facebook/Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentést kapott egy nagyon rossz állapotú vizsláról a Szurkolók az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítvány. Az alapítvány munkatársai kimentek Piliscsévre, hogy megnézzék a kutyát – vette észre a Kemma.

A helyszínen egy fiatalember ült a kertben, aki először azt állította, az anyjáé a kutya, majd az állattal kapcsolatos kérdésekre azt felelte az állatvédőknek, 

ha adnak neki negyvenezer forintot, elviszi az állatot orvoshoz.

Kiderült, hogy az állat még sosem járt állatorvosnál, így sem a kötelező csipet, sem az oltásokat nem kapta meg. Végül a gazdák lemondtak az állatról, az állatvédők azonban feljelentést akarnak tenni állatkínzás miatt.

Az alapítvány munkatársai megetették a kutyát – aki a gazdája állításával ellentétben éhes volt –, majd az állat fajtájához értő segítséget kértek, így a kutya a Vizslamentés csapatához került. A vizsla, akinek minden bordája jól látható, a Heléna nevet kapta tőlük.

Borítókép: A kimentett kutya (Forrás: Facebook/Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.